De Beekvlietboerderij wordt verkocht. De vraag is alleen wanneer.
Volledig scherm
De Beekvlietboerderij wordt verkocht. De vraag is alleen wanneer. © Domien van der Meijden

Afstoten vastgoed in Gestel gaat langzaam

SINT-MICHIELSGESTEL - Sint-Michielsgestel is goed op weg om vastgoed af te stoten en functies in gebouwen ‘in te dikken.’ Dat was de politieke afspraak die in 2015 tijdens een kerntakendiscussie werd gemaakt. Maar heel vlotjes gaat het niet. De Beekvlietboerderij en het gemeentehuis moeten nog van de hand.

Om goed te bezuinigen heb je soms een langere adem nodig. Zeker als het gaat om het afstoten van maatschappelijk vastgoed. Daar weten ze in Sint-Michielsgestel alles van. Dit jaar werd de oude school aan de Irenestraat van de hand gedaan aan Woonmeij. De corporatie gaat op deze plek woningen bouwen. Het bespaart Sint-Michielsgestel in een klap 36.500 euro aan kosten.

Beekvlietboerderij en gemeentehuis in de verkoop

Een ander wapenfeit in 2020 is de verkoop van De Vonder in Den Dungen. Dat bespaart 5000 euro. In De Vonder komt nu een kinderopvang. Maar zo komt Sint-Michielsgestel niet zo snel aan een beoogde besparing van 150.000 euro in 2020. Wethouder Lianne van der Aa: ,,Het gemeentehuis in Gestel en de Beekvlietboerderij gaan we nu in de verkoop zetten. De boerderij levert 20.000 euro aan besparing op, het gemeentehuis 30.000. Dan schiet het goed op.”

Ook panden die niet verkocht konden worden

Toch wil Van der Aa de wensen en de lijstjes van een paar jaar geleden nog eens goed tegen het licht houden. ,,Er stonden toen panden op die we helemaal niet kunnen afstoten. Zoals dat van de WSD en dat van Lokaal 7. Daarom willen we dit jaar eens goed kijken wat we allemaal nog kunnen doen om verder te bezuinigen.”

Tekst loopt door onder de foto

Plannen in de maak voor de omgeving van de Grienselhof.
Volledig scherm
Plannen in de maak voor de omgeving van de Grienselhof. © Domien van der Meijden

Terugkijkend op eerdere jaren is er toch al het een en ander afgestoten door de gemeente Sint-Michielsgestel. In 2017 gingen twee panden van de hand. De huisartsenpost (Hopveld) en een woning aan de Sassenheimseweg. Twee jaar later ging het Grienselhof van de hand. De drie verkopen samen leveren een besparing van 28.000 euro op.

  1. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
    PREMIUM
    update

    Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

    BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.