Volledig scherm
PREMIUM
Een gebied van ruim zes hectare aan de Vleutstraat in Liempde is nagenoeg ingericht als natuur. © RGB Stock

Agrarische grond in Liempde omtoveren tot natuur: ‘Uitstekende zaak voor het milieu’

LIEMPDE - Het karwei, omtoveren van agrarische grond in Liempde tot natuur, is bijna geklaard. Veehouder Hans Verhoeven blijft zich er evenwel tegen verzetten.

Een gebied van ruim zes hectare aan de Vleutstraat in Liempde is nagenoeg ingericht als natuur. Met de kadasterkaart van 1823 als basis. ,,Begin volgende week is het karwei geklaard”, aldus Ger van den Oetelaar van initiatiefnemer Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde.

  1. Jongeren die in ziekenhuis liggen na xtc-gebruik bij Boxtelse jeugdzorginstelling ‘in de loop van de dag weer naar huis’

    Jongeren die in ziekenhuis liggen na xtc-ge­bruik bij Boxtelse jeugdzorg­in­stel­ling ‘in de loop van de dag weer naar huis’

    BOXTEL - De situatie van de jongeren die zondagavond met spoed naar het ziekenhuis zijn gebracht nadat zij vermoedelijk xtc hadden gebruikt bij jeugdzorginstelling De La Salle in Boxtel, is stabiel. Dat zegt woordvoerster Mehlika Schopen maandagochtend. ,,Het gaat goed met ze. Ik verwacht dat de jongeren in de loop van de dag weer naar huis mogen”, aldus Schopen.