Volledig scherm
Tonnie en Adriaan van Erp-Blummel. © Familiefoto

Al vijftig jaar dansend het leven door

SINT-MICHIELSGESTEL- De Cristofoorkerk in Sint-Michielsgestel vormde precies vijftig jaar geleden het decor van een belangrijke gebeurtenis in het leven van Adriaan van Erp en Tonnie Blummel. Het was de plek waar de twee elkaar het jawoord gaven en waar ze elkaar eeuwige trouw beloofden. Dat deden ze op 25 april 1969.

Het was liefde op het eerste gezicht toen Adriaan (88) Tonnie (70) leerde kennen tijdens het dansen. Ze kregen verkering en gaan sindsdien samen door het leven. Ze hebben twee zoons, een schoondochter en twee kleinkinderen. ,,Hun geheim is plezier maken", vertelt de oudere broer van Tonnie. ,,Ze genieten van het leven, van hun kinderen en hun kleinkinderen. Ze helpen waar het mogelijk is, hebben een sociaal leven en staan voor iedereen klaar."

De gezamenlijke hobby van het koppel is carnavallen bij vereniging de Dorstvlegels uit Halder. In hun vrije tijd trekken ze, net als vroeger, graag hun dansschoenen aan. Toen het koppel ooit met de familie in Benidorm was, kreeg Adriaan last van jicht. ,,Maar hoe meer glazen alcohol hij nuttigde, hoe meer hij 's avonds weer kon dansen. De pijn was verdwenen.”

Tonnie werkte vroeger bij Tweka Badmode en zorgde voor het huishouden. Adriaan was huisschilder en heeft samen met zijn broers het bedrijf van zijn vader overgenomen. Dat is nu in handen van zoon Wout. Voor zijn activiteiten in de gemeenschap van Sint-Michielsgestel is Adriaan benoemd tot ridder in de orde van Orde van Oranje-Nassau.