Volledig scherm
Geslaagde leerlingen van het Elde College in Schijndel maakten goede sier tijdens het Elde Gala van afgelopen donderdag. De examenkandidaten hadden een slagingspercentage van 90 of hoger. © Jan Zandee

Alle 14 leerlingen van tweetalig vwo op Elde College in Schijndel zijn geslaagd

SCHIJNDEL - Een honderd procent score. Alle veertien leerlingen van het tweetalig vwo op het Elde College in Schijndel zijn geslaagd voor hun schoolexamen. 

Een leerling van het tweetalig vwo in Schijndel, Koen van den Berk, behaalde de beste resultaten: een tien, zeven negens en een acht. ,,En dat alles wist hij nog te combineren met een hoofdrol in de schoolmusical, lidmaatschap van de debatclub en de leerlingenraad”, aldus een woordvoerster van het Elde College. ,,En daarnaast is hij ook nog gitarist-zanger in diverse bandjes.”

Op alle afdelingen van het Elde College ligt het slagingspercentage op of ruim boven de 90 procent. Topscorer op de Schijndelse school is dus het tweetalig vwo met een score van 100 procent. ,,Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op", zegt de woordvoerster. Onder alle geslaagde kandidaten zitten ook enkele leerlingen die cum laude slaagden of zelfs summa cum laude. 

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.