Volledig scherm
Geslaagde leerlingen van het Elde College in Schijndel maakten goede sier tijdens het Elde Gala van afgelopen donderdag. De examenkandidaten hadden een slagingspercentage van 90 of hoger. © Jan Zandee

Alle 14 leerlingen van tweetalig vwo op Elde College in Schijndel zijn geslaagd

SCHIJNDEL - Een honderd procent score. Alle veertien leerlingen van het tweetalig vwo op het Elde College in Schijndel zijn geslaagd voor hun schoolexamen. 

Een leerling van het tweetalig vwo in Schijndel, Koen van den Berk, behaalde de beste resultaten: een tien, zeven negens en een acht. ,,En dat alles wist hij nog te combineren met een hoofdrol in de schoolmusical, lidmaatschap van de debatclub en de leerlingenraad”, aldus een woordvoerster van het Elde College. ,,En daarnaast is hij ook nog gitarist-zanger in diverse bandjes.”

Op alle afdelingen van het Elde College ligt het slagingspercentage op of ruim boven de 90 procent. Topscorer op de Schijndelse school is dus het tweetalig vwo met een score van 100 procent. ,,Daar zijn we natuurlijk hartstikke trots op", zegt de woordvoerster. Onder alle geslaagde kandidaten zitten ook enkele leerlingen die cum laude slaagden of zelfs summa cum laude.