Volledig scherm
Archieffoto: medewerkster jongerenwerk in gesprek met jongere als onderdeel van een sollicitatiecursus in jongerencentrum B-Town in Boxtel. © Olaf Smit

‘Ambities jongerencentrum B-Town Boxtel groter dan mankracht’

BOXTEL - De ambities van jongerencentrum B-Town in Boxtel zijn momenteel groter dan de mankracht en de beschikbare financiën. Dat antwoordt het college op vragen van de gemeenteraadsfractie van BALANS over onder meer de beperkte openingstijden van B-Town. De oppositiepartij wilde van het college weten of het daarvan op de hoogte is en zo ja, wat de mogelijkheden zijn voor verruiming.

Op de hoogte is het college dus wel. Mogelijkheden om de deur van B-Town langer te openen zijn er niet meteen. ,,Als we dat zouden doen, dan heeft dat consequenties voor de formatie van het jongerenwerk.” Waarmee B en W ook verwijzen naar de financiële perikelen waarmee de gemeente Boxtel op dit moment te kampen heeft en die de gemeenteraad nopen tot waarschijnlijk een flinke bezuinigingsslag. Vanuit B-Town draait sinds begin dit jaar ook De Wachtkamer, een initiatief van jongeren zelf. Zij hebben een ontmoetingsruimte opgeknapt en ingericht.

Behoeften

Alleen maar op vrijdagavond open, dat is beperkt, legde BALANS het college voor. B en W: ,,Wij sluiten aan bij de behoeften van jongeren zelf. Het initiatief om vaker open te zijn zal dus van de jongeren moeten komen. En dat is dan eventueel weer wel afhankelijk van de financiële mogelijkheden.”