Volledig scherm
Annemieke Pepping is per 1 januari de nieuwe directeur-bestuurder bij SKOPOS in Schijndel. © Privé-collectie

Annemieke Pepping leidt basisscholen in Schijndel

SCHIJNDEL - Annemieke Pepping uit Den Dungen is vanaf komend jaar de nieuwe directeur-bestuurder van SKOPOS, het overkoepelend bestuur van zeven basisscholen in Schijndel. Zij is de opvolger van Marcel van den Hoven, die sinds 1 oktober bestuursvoorzitter is van onderwijssichting Tangent in zijn woonplaats Tilburg. 

Pepping is de eerste vrouw die de leiding heeft over SKOPOS, dat sinds 1971 bestaat. ,,We zijn heel blij met haar komst", zegt voorzitter Erik Ester van de raad van toezicht van de Stichting Katholiek Primair Onderwijs Schijndel. ,,Zij heeft in haar loopbaan al vele scholen geholpen, is innovatief en heeft lef", aldus Ester. 

Pepping is nu nog creatief strateeg bij adviesbureau Dat Moeten We Vaker Doen. Momenteel is Pieter Gilden interim-bestuurder bij SKOPOS. 

Annemieke Pepping (41) is geboren in Schiedam en woont met haar man en twee kinderen in Den Dungen. 

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.