Volledig scherm
PREMIUM
Het schetsontwerp van architect Steven Woudstra: op de plek van het oude gemeentehuis heeft hij een woontoren geplaatst. © Woudstra Architecten

Architect: Durf eens de hoogte in te gaan in Schijndel

SCHIJNDEL - Architect Steven Woudstra ontwierp een woontoren voor de plek van het oude gemeentehuis op de Markt van Schijndel. Al is het maar om het gemeentebestuur van Meierijstad te prikkelen. 

‘Durf eens de hoogte in te gaan in Schijndel’. Met deze stelling wil de Schijndelse architect Steven Woudstra het gemeentebestuur van Meierijstad uitdagen. Om zijn stelling kracht bij te zetten, ontwierp hij een markante woontoren voor de locatie van het oude gemeentehuis van Schijndel op de Markt. Het gaat om een toren met dertig appartementen, drie per etage. ,,Als je alleen maar zegt dat er hoogbouw moet komen, smoort het. Je moet het kunnen zien. Het is een eye-opener, ik denk niet dat veel mensen hieraan gedacht hebben.”

  1. 'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    BOXTEL - "Welkom op de oevers van het Dommeltheater", zo heette de dorpsomroeper vanaf het eerste kleine bootje het toegestroomde publiek welkom. De vierde editie van de kleurrijke waterparade bood zondagmiddag het inmiddels vertrouwde beeld van zo'n vijftien drijvende theatrale pareltjes, zich voortbewegend op de stroming van de rivier. 'Bloed, zweet en tranen' was het centrale thema, dat opvallend vaak werd gelinkt aan oorlogen en veldslagen.