Volledig scherm
Stapelen zegt niet te zijn betrokken bij de plannen 'Boxtel Binnen de Bruggen'. © Domien van der Meijden

Assumptionisten Stapelen boos over handelswijze gemeente Boxtel

Boxtel - Het bestuur van de Assumptie-stichting, dat is de eigenaar van het kasteel en het park Stapelen in Boxtel, heeft met grote verbazing kennis genomen van de plannen voor 'Boxtel Binnen de Bruggen' van de gemeente.

Volgens Leo Verhoeven, vice-voorzitter van de stichting, worden het kasteel en het park van Stapelen nauw betrokken in de concept-mastervisie voor het centrum van Boxtel. ,,Maar wij als bestuur zijn in geen enkel opzicht bij die plannen betrokken noch zijn wij gehoord. Deze plannen wijken ook gedeeltelijk af van het plan voor Stadslandgoed Stapelen, waarin de provincie voor vijftig procent deelneemt."

Het bestuur verzet zich dan ook tegen de plannen van 'Boxtel Binnen de Bruggen', voor zover ze betrekking hebben op Stapelen (kasteel en park),  Ook verzet het bestuur zich tegen de route NS-station-Stapelen-Sint Lucas en de openbaarheid van het park (niet de openstelling van het park). ,,Dat is namelijk privé-eigendom en dat blijft het."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. 'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    BOXTEL - "Welkom op de oevers van het Dommeltheater", zo heette de dorpsomroeper vanaf het eerste kleine bootje het toegestroomde publiek welkom. De vierde editie van de kleurrijke waterparade bood zondagmiddag het inmiddels vertrouwde beeld van zo'n vijftien drijvende theatrale pareltjes, zich voortbewegend op de stroming van de rivier. 'Bloed, zweet en tranen' was het centrale thema, dat opvallend vaak werd gelinkt aan oorlogen en veldslagen.