Volledig scherm
PREMIUM
Aswin Baaijens (rechts) en Joey van Bree (achter de camera) van filmproductiebedrijf Second Sun. © Privécollectie Second Sun

Aswin Baaijens, Boxtelse filmmaker met een Brabantse missie

BOXTEL - ,,Er zijn goede filmmakers genoeg in Brabant, verhalen en locaties ook. Maar de Nederlandse filmwereld wordt gedomineerd door randstedelingen. Alleen als we samenwerken kunnen we hier films maken.” Aswin Baaijens (25) uit Boxtel heeft twee ambities: zelf films maken en Brabantse filmmakers verenigen.

‘Op de grens van mijn eiland’ heet de eerste lange speelfilm die Baaijens en zijn twee partners in filmbedrijf Second Sun willen maken. Erik Hooijman (25) komt ook uit Boxtel, Joey van Bree (26) uit Asten. Het is een grote productie na de korte film ‘Hoort erbij’, waarmee ze diverse prijzen wonnen tijdens filmfestivals. 

  1. Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hechtel-Eksel en drugslab Esch
    PREMIUM

    Politie: bende schoonzoon Otto zat achter dodelijk lab in Hech­tel-Ek­sel en drugslab Esch

    GEFFEN/ESCH - De politie heeft in Tiel, Culemborg en Geffen dinsdagmorgen opnieuw vier verdachten aangehouden in het onderzoek naar een groot drugsnetwerk waarvan ook de schoonzoon van No Surrender-oprichter Klaas Otto deel zou uitmaken. Het gaat om mannen van respectievelijk 37, 38, 62 en 59 jaar. De bende is volgens de politie onder meer verantwoordelijk voor het drugslab in het Belgische Hechtel-Eksel waar in januari drie jonge laboranten om het leven kwamen.