De Australische metalcore-formatie Parkway Drive.
Volledig scherm
De Australische metalcore-formatie Parkway Drive. © PR

Australische headliner Paaspop zegt af vanwege coronacrisis

SCHIJNDEL - Parkway Drive komt niet naar Paaspop. De kans dat het festival in Schijndel dit jaar doorgaat (op de oorspronkelijke datum) lijkt vanwege de coronacrisis al nihil, nu laat de eerste grote act weten niet meer op te treden.

De Australische metalband meldt dat hun volledige Europese tour wordt verplaatst naar november en december. De shows op Paaspop en in Boedapest komen te vervallen. Het coronavirus ligt aan de beslissing ten grondslag. ,,Blijf veilig, blijf vriendelijk en help elkaar”, besluiten de bandleden.

Parkway Drive scoorde hits met nummers als Vice Grip en Crushed. ,,De Australische band Parkway Drive is live sensationeel”, zei Ron Van Hal van Paaspop nog bij de aankondiging van de Aussies. ,,Parkway Drive staat in Phoenix, na Apollo de grootste tent op het festivalterrein.”

Paaspop

Paaspop in Schijndel zwijgt vooralsnog over het wel of niet doorgaan. Vorig jaar kwamen er 90.000 bezoekers naar Schijndel. Dit jaar staat het festival van vrijdag 10 tot en met zondag 12 april op de kalender.