Volledig scherm
Het zwaar beschadigde voertuig is getakeld. © Persburo Sander van Gils / Sander van Gils

Auto zwaar beschadigd na kop-staartbotsing in Schijndel

SCHIJNDEL – Op de Europalaan in Schijndel heeft zaterdagmiddag een kop-staartbotsing plaatsgevonden tussen twee auto’s.

Door nog onbekende oorzaak knalde een personenauto achterop zijn voorganger. Beide voertuigen hebben schade opgelopen, waarvan één ernstige schade. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig getakeld.

Een van de inzittenden is ter plaatse nagekeken door ambulancepersoneel. De overige betrokkenen kwamen met de schrik vrij.

Volledig scherm
Dit voertuig liep schade op, maar niet zo ernstig als de andere auto. © Persburo Sander van Gils / Sander van Gils
  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."