Volledig scherm
PREMIUM
Een schetsontwerp van de nieuwe woningen op de locatie Boschweg 160 in Schijndel, waar nu nog een autobedrijf is gevestigd. © Woudstra Architecten

Autobedrijf in Schijndel maakt plaats voor woningen

SCHIJNDEL - De Schijndelse wijk Boschweg heeft eindelijk zicht op nieuwe woningen. Deze komen op de plek van autobedrijf RedraCars aan de Boschweg. 

Aan de entree van Schijndel verrijst begin volgend jaar een nieuw bouwplan, zo is althans het streven. Op de locatie van autobedrijf RedraCars zijn drie blokken met appartementen en twee geschakelde woningen gepland. Heel waarschijnlijk voor de doelgroep senioren. Deze worden ontwikkeld door Henk de Laat en Arno Heijmans uit Schijndel. Zij sloten een principe-overeenkomst met René de Raden, eigenaar van RedraCars, over aankoop van de grond. De Raden zet zijn bedrijf mogelijk op een andere locatie voort. 

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.