Volledig scherm
Berlicum droomt al van een natuurspeelpark. © Lenneke Lingmont

Berlicum droomt al van natuurspeelpark Kwetterbeekje

BERLICUM - Een natuurspeeltuin voor kinderen met een hockey- en voetbalveldje. Maar ook voor rolstoelen een vriendelijk park. Daar streeft Berlicummer Thijs Falkenburg naar. En hij krijgt bijval.

Het toeval wilde dat Thijs Falkenburg uit Berlicum een keer met zijn jonge gezin de natuurspeeltuin in Sint-Michielsgestel bezocht. ,,Dat wil ik ook in Berlicum voor elkaar boksen”, dacht hij. En hij ging aan de slag.

Quote

Kwetter­beek­je mooie locatie voor natuur­speel­tuin

Thijs Falkenburg, Initiatiefnemer

,,Bij het Kwetterbeekje aan de Groeskant in Berlicum is er een mooie plek voor zo’n natuurspeeltuin. Mooi aan de rand van het dorp. En dus zocht ik snel contact met wijkmakelaar Helma Smolders. Met haar heb ik de mogelijkheden besproken. Daarna heeft Kim van Cauter, een plaatselijk architect schetsen gemaakt en hebben we een bedrijf laten kijken naar uitdagende houten speeltoestellen”, zegt Falkenburg.

Jeu de boulesbaantje naar ander plekje

De schets bevat inmiddels een voetbal- en hockeyveldje, rolstoelvriendelijke paden, klimtoestellen, een glijbaan en schommels. ,,Het parkje moet voor alle leeftijdsgroepen zijn. Ik heb ook gesproken met mensen die hier een jeu de boulesbaantje gebruiken. Ze willen dat verplaatsen en er graag een houten tafel bij.”

Later nog een informatie-avond over plannen

Inmiddels is er geld om een eerste fase uit te kunnen voeren. ,,We hebben wel handjes nodig voor de uitvoering en nog geld voor een tweede fase. Maar dan houden we eerst later een informatie-avond. Dan maken we er op termijn een prachtig natuurspeelpark van samen.”