Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Bestuurder laat hoogbejaard slachtoffer aan lot over na ernstige aanrijding Boxtel

BOXTEL - In Boxtel is vorige maand een hoogbejaarde vrouw van haar fiets gereden. De politie zoekt sindsdien naar de bestuurder, die er direct vandoor ging en het slachtoffer aan haar lot overliet. De vrouw (87) kan door het ongeval niet meer zelfstandig wonen. Volgens de politie heeft alles een ‘enorme impact’ op haar.

Het ging mis op dinsdag 18 februari rond 16.15 uur. Dat meldt de politie woensdag. De dame fietste over de Kapelweg in Boxtel, richting de spoorwegovergang bij de Tongersestraat. Als zij linksaf wil slaan richting de overgang wordt ze omver gereden door een automobilist in een groene BMW. Volgens de politie nam hij de bocht ruim.

Hulpeloos op straat

,,Mevrouw komt hierbij hard ten val. Getuigen verklaren dat mevrouw wel een meter hoog de lucht invloog”, aldus de politie. ,,De BMW remt na de aanrijding iets af maar stopt niet. Een paar seconden later rijdt de auto door, zonder dat de bestuurder zich bekommerd om de vrouw die hulpeloos op straat ligt.”

Het slachtoffer breekt haar rechterknie op twee plaatsen en kneust haar linkerknie. De botsing heeft volgens de politie een ‘enorme impact’ op haar. ,,Ze ligt op dit moment in een verzorgingstehuis omdat ze niet meer zelfstandig kan wonen. Ze zal lang moeten revalideren.”

De politie weet wie de eigenaar is van de auto maar geeft aan niet op de hoogte te zijn van waar hij nu verblijft of waar de auto is. Ook is niet zeker of de eigenaar die dinsdagmiddag achter het stuur zat. Daarom roept de politie getuigen op zich te melden.