Volledig scherm
Al meer dan honderd gemeenten gingen Boxtel met de invoering van 'mobiel parkeren' voor. © Niek Schenk

Betalen voor parkeren in Boxtel ook via smartphone

BOXTEL - Mensen die hun auto parkeren in het gebied voor betaald parkeren in Boxtel krijgen per direct meer betaalgemak. Automobilisten kunnen namelijk vanaf deze week ook met apps op hun smartphone betalen.

Tot voor kort kon alleen met muntgeld een parkeerkaartje worden gekocht. Al meer dan honderd gemeenten gingen Boxtel met de invoering van 'mobiel parkeren' voor. 

Minder storingen

Met de uitbreiding beoogt het gemeentebestuur een betere dienstverlening. Niet alleen het betaalgemak neemt toe, ook hoeven parkeerders niet meer van tevoren de tijd in te schatten hoe lang ze willen blijven staan. Immers, betalen gebeurt bij vertrek en naar ratio van de tijd dat de auto in het parkeervak heeft gestaan.

Het college hoopt dat de bereidheid om te betalen er door toeneemt. Ook worden de kosten voor pintransacties en het legen van de parkeerautomaten lager. De kans op storingen neemt ook af.

350.000 euro

De betaald parkeerzone in Boxtel omvat de Markt en directe omgeving waaronder het parkeerterrein bij de Zwaanse Brug. In de begroting houdt Boxtel rekening met een opbrengst van betaald parkeren van 350.000 euro voor dit jaar.