Bezoek koning Willem-Alexander aan Herenboerderij Boxtel ‘een hele eer en een erkenning’

VIDEOBOXTEL - Als een grote erkenning voor hun pionierswerk. Zo ervaren de Herenboeren in Boxtel het bezoek van koning Willem-Alexander woensdag aan hun coöperatieve boerderij langs de A2. 

,,Een hele eer. Een belangrijkere man in Nederland kun je niet op bezoek krijgen”, zegt Herenboeren-lid en vrijwilligster Yvonne Bax. De stille hoop is dat de koninklijke belangstelling de eerste Herenboerderij van het land en de bijna twintig vergelijkbare initiatieven die in ontwikkeling zijn een zetje in de rug zal geven. Want het fenomeen Herenboerderij - burgers die samen boer zijn - is nog jong en kan best nog wat positieve publiciteit gebruiken.

  1. Klimaatneutraal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michielsgestel

    Klimaatneu­traal SCG'18 als rolmodel in Sint-Michiels­ges­tel

    SINT-MICHIELSGESTEL - Voetballen op haar zowat klimaatneutrale accommodatie van Sportpark Zegenwerp maakt SCG'18 welhaast tot een modelvoetbalclub. Gasloos, met warmteterugwinning én met 105 zonnepanelen zélf elektriciteit opwekkend is de Gestelse club ogenschijnlijk uniek in het land. Klaar voor de toekomst, daarmee een voorbeeld voor voetballand Nederland. Betrokken instanties, organisaties, bedrijven en omwonenden kregen vrijdagmiddag uitleg bij de realisering van het gedurfde project.