Volledig scherm
PREMIUM
De bieb van Schijndel opende in februari 2018 in het oude winkelpand aan Hoofdstraat 90. © Robèrt van Lith/BD

Bibliotheek Schijndel moet opnieuw verkassen

SCHIJNDEL - De bibliotheek in Schijndel moet opnieuw op zoek naar een tijdelijke stek. Meierijstad trekt hier een halve ton voor uit. 

En wéér moet de bibliotheek in Schijndel op zoek naar een tijdelijke locatie. Het huurcontract van het huidige pand aan de Hoofdstraat 90 loopt op 1 februari 2020 af en wordt niet verlengd door eigenaar Den Ouden, die hier nieuwe woningen heeft gepland. Intussen loopt de verbouwing van het oude raadhuis op de Markt, waar de definitieve plek van de bibliotheek is gepland, vertraging op tot waarschijnlijk het najaar van 2020. 

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.