Volledig scherm
De coöperatie vindt dat de gemeente Boxtel tijdig moet inspelen op onder meer de woonwensen van (toekomstige) ouderen en ook op zaken zoals een goede woonomgeving en voorzieningen. © Thinkstock

Bijeenkomst in Boxtel over beleid voor senioren in de toekomst

BOXTEL - De Coöperatie Ouderen in Regie in oprichting houdt woensdagavond een informatiebijeenkomst over wonen, leven en zorg voor senioren in Boxtel. 

De coöperatie vindt dat de gemeente Boxtel tijdig moet inspelen op onder meer de woonwensen van (toekomstige) ouderen en ook op zaken zoals een goede woonomgeving en voorzieningen. Met de bijeenkomst in de ontmoetingsruimte van Elisabethdael aan de Mgr. Bekkersstraat wil Ouderen in Regie daaraan een steentje bijdragen.

Tinie Kardol, hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Brussel en schrijver van het boek ‘Oud worden is niet voor watjes’ houdt een inleiding met de titel ‘Boxtel, een leeftijdsvriendelijke gemeente?’ 

De coöperatie verzorgt een presentatie ‘een fijn leven voor senioren’ en gebruikt daarbij recente ook specifiek Boxtelse onderzoeksgegevens. Tijdens de discussie die volgt hoopt de coöperatie te komen tot inzichten met betrekking tot de uitdagingen die er zijn om te komen tot een integraal seniorenbeleid in Boxtel. 

De bijeenkomst begint om 19.30 uur.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."