Volledig scherm
De coöperatie vindt dat de gemeente Boxtel tijdig moet inspelen op onder meer de woonwensen van (toekomstige) ouderen en ook op zaken zoals een goede woonomgeving en voorzieningen. © Thinkstock

Bijeenkomst in Boxtel over beleid voor senioren in de toekomst

BOXTEL - De Coöperatie Ouderen in Regie in oprichting houdt woensdagavond een informatiebijeenkomst over wonen, leven en zorg voor senioren in Boxtel. 

De coöperatie vindt dat de gemeente Boxtel tijdig moet inspelen op onder meer de woonwensen van (toekomstige) ouderen en ook op zaken zoals een goede woonomgeving en voorzieningen. Met de bijeenkomst in de ontmoetingsruimte van Elisabethdael aan de Mgr. Bekkersstraat wil Ouderen in Regie daaraan een steentje bijdragen.

Tinie Kardol, hoogleraar aan de Vrije Universiteit van Brussel en schrijver van het boek ‘Oud worden is niet voor watjes’ houdt een inleiding met de titel ‘Boxtel, een leeftijdsvriendelijke gemeente?’ 

De coöperatie verzorgt een presentatie ‘een fijn leven voor senioren’ en gebruikt daarbij recente ook specifiek Boxtelse onderzoeksgegevens. Tijdens de discussie die volgt hoopt de coöperatie te komen tot inzichten met betrekking tot de uitdagingen die er zijn om te komen tot een integraal seniorenbeleid in Boxtel. 

De bijeenkomst begint om 19.30 uur.