Volledig scherm
PREMIUM
Anita van de Leest uit Schijndel voor haar woning aan de Deken Baekersstraat, die onlangs van binnen is opgeknapt. De buitenzijde van de woning volgt nog. © Marc Bolsius

Bijna verlost van bevroren billen op wc

SCHIJNDEL - Anita van de Leest is blij dat haar woninkje aan de Deken Baekersstraat in Schijndel eindelijk een opknapbeurt krijgt. Toch verloopt het niet helemaal naar wens: ,,Ik had liever een grote renovatie gehad.” Het onderhoud gaat in totaal om 170 woningen, de wijk Hoevenbraak moet nog geduld hebben. 

Haar woning aan de Deken Baekersstraat in Schijndel mag dan oud en niet al te groot zijn, Anita van de Leest (61) is er maar wat blij mee. ,,Ik betaal hier 404 euro aan huur per maand. Waar vind je voor dat geld nog een huis met zo'n gigantische tuin en een oprit?", vraagt ze om bevestiging.
Nu haar karakteristieke woning uit 1948 eindelijk wordt opgeknapt is ze nóg gelukkiger. Al had het volgens haar wel wat beter gekund. ,,Ik heb drie weken in de rotzooi gezeten. En over een poos komen ze nog terug voor de buitenkant van de woning.”