Volledig scherm
PREMIUM
Anton van den Broek uit Schijndel (rechts) en Marcel Aarts uit Sint-Oedenrode in november 2018 bij de officiële start van de aanleg van glasvezel in Meierijstad en Sint-Michielsgestel, zij zijn twee ambassadeurs van glasvezel in de buitengebieden van deze twee gemeenten. © Robèrt van Lith/BD

Boer Anton baalt van stilleggen aanleg glasvezel, net als vele anderen in Meierijstad

SCHIJNDEL - Anton van den Broek uit Schijndel baalt enorm. ,,De groene kabels liggen hier boven de grond voor de aanleg van glasvezel, maar nu heeft de gemeente het werk stilgelegd. Niemand weet hoe lang het duurt, voordat het werk wordt hervat”, zegt de agrariër.

Meierijstad heeft het werk van de aannemer van Glasvezel Buitenaf woensdag per direct stilgelegd in de hele gemeente. De aannemer komt volgens het gemeentebestuur afspraken over de werkzaamheden bij herhaling niet na.

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.