Volledig scherm
Zo'n veertig boeren houden een tegenprotest vlakbij de bezette stal in Boxtel. © Domien van Meijden

Boeren houden een tegenprotest vlakbij bezette boerderij in Boxtel

BOXTEL - Tientallen boze boeren houden een tegenprotest vlakbij de door dierenactivisten bezette varkensboerderij in Boxtel. De politie houdt de boeren op afstand om een confrontatie te voorkomen.

De activisten houden de boerderij al sinds 12.00 uur bezet. Ze roepen geregeld leuzen die gericht zijn tegen de varkensindustrie.

Circa veertig boeren hebben zich inmiddels verzameld vlakbij de boerderij. Dit aantal groeit nog steeds. De boeren hebben de weg geblokkeerd met onder andere tractors. Een boer heeft zelfs een volle mesttank meegenomen. Ze worden tegengehouden door de politie.

Volledig scherm
Boze boeren blokkeren toegangswegen tot de Brede Heide in Boxtel. © Domien van Meijden
  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.