Volledig scherm
Auto omver gegooid in Boxtel © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Boosheid tegen activisten in Boxtel neemt toe: auto's omver gegooid, provocatie met barbecue

BOXTEL - De sfeer rondom de bezette varkensfokkerij in Boxtel wordt steeds grimmiger. Iets na negen uur werden er verschillende auto’s van dierenrechtenactivisten omver gegooid. Op sociale media circuleren meerdere foto’s van beschadigde voertuigen. Tegenstanders van de activisten delen ondertussen provocerende foto’s van een barbecue die dichtbij de fokkerij gehouden wordt.

Een politiewoordvoerder ter plekke bevestigt tegenover een verslaggever van het Brabants Dagblad dat de beschadigde auto's inderdaad van de activisten zijn. Eén van de voertuigen ligt in de berm, een andere auto staat rechtop tegen een boom.

Inmiddels is bij de varkensboerderij in Boxtel de mobiele eenheid (ME) aangekomen. De medewerkers van die dienst komen vooralsnog niet in actie. Ook zijn er inmiddels meerdere politiebusjes aangekomen. 

Bezetting

Dierenrechtenactivisten van ‘Meat the Victims’ bezetten al sinds het middaguur de varkensfokkerij aan de Brede Heide. Ongeveer honderd mensen hebben zich binnen verschanst en eenzelfde aantal staat buiten het gebouw.

De activisten willen media toegang geven tot de gebouwen om ,,de maatschappij te confronteren met het leed” dat volgens hen schuilgaat achter de deuren van de Nederlandse boerderijen.

Volledig scherm
Tegenstanders van dierenactivisten provoceren met barbecue in Boxtel © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Auto op z'n kant gezet in Boxtel. © Meesters Multimedia / Bart Meesters