Volledig scherm
PREMIUM
De oude boerderij en loods aan de Elschotseweg 72 in Schijndel wijken voor nieuwe woningen. Er komen in totaal 21 woningen. © Robèrt van Lith/BD

Bouwplan bij groene long van Schijndel valt goed, wel veel vragen in buurt

SCHIJNDEL - De Schijndelse familie Van Kasteren moest er meer dan tien jaar op wachten, maar nu is de bouw van 21 woningen op hun terrein aan de Elschotseweg op komst. Aan de rand van de groene long van Schijndel. 

Hoe zit het met de nabijheid van de LPG-gastank aan de Hopstraat in Schijndel? Hoe komen toekomstige bewoners straks met hun auto bij de geplande 21 woningen op de hoek Elschotseweg-Hopstraat? En hoe hoog worden de woningen?  

  1. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
    Column

    Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

    SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.