Volledig scherm
© Bas van den Biggelaar van Basman Creëert

Boxtel als Bloem

BOXTEL - Bas van den Biggelaar en Han van Bodegom zijn bezig met het realiseren van een graphic novel. ,,Het verhaal speelt zich af in het Boxtel van nu en in het verleden. Ten tijde van de slag om Boxtel (1794) wel te verstaan’’, legt Van den Biggelaar uit, eigenaar van het bedrijf Basman Creëert. ,,Om goede research te doen, mocht ik onder begeleiding van Fons van Heesch de toren van de Sint-Petrusbasiliek beklimmen. Ik kan nu nog niet alles verklappen maar we komen eind van deze maand met meer wetenswaardigheden naar buiten.’’

Van den Biggelaar is een creatieve duizendpoot en een graag geziene persoonlijkheid in cultureel Boxtel. Behalve maker van video- en geluidproducties is hij ook tekenaar, fotograaf en bespeelt hij zowel de contra- als de elektrische bas. 

,,Voor de 360-gradenfoto heb ik de camera precies in het midden op een hoog statief bovenop de vlaggenmasthouder geplaatst. Eenmaal thuisgekomen heb ik gekozen wat ik in beeld wilde brengen en met welke mate van vervorming (zichthoek). Door de camera recht naar beneden te richten lijkt het torenbalkon haast op een bloem met in de bladeren Boxtel in haar volle glorie’’, lacht Van den Biggelaar.