Volledig scherm
PREMIUM
De Keulsebaan in Boxtel. © Jan Zandee

Boxtel denkt aan loskoppelen van grote verkeersprojecten na stikstofuitspraak

BOXTEL - Een aantal van de grote verkeersprojecten heeft wellicht geen of nauwelijks nadelige gevolgen voor de natuur op de Kampina. Boxtel onderzoekt daarom of die plannen kunnen worden losgekoppeld van de rest.

De verbreding van de Keulsebaan heeft wellicht geen of amper nadelige gevolgen voor de natuur op de Kampina. En derhalve geen ‘last’ van de stikstofuitspraak van de Raad van State die een streep zette door andere verkeersprojecten in Boxtel. ,,De Keulsebaan ligt relatief ver van de Kampina. We onderzoeken of we met maatregelen zoals snelheidsverlaging de stikstofgevolgen kunnen beperken. Bovendien is de verbreding goed voor de doorstroming en ook dat heeft een positief effect op de uitstoot”, aldus gemeentelijk projectleider Ludwig van Duren dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst over de gevolgen van de uitspraak voor Boxtel.

  1. ‘WK’ paalklimmen in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer
    PREMIUM

    ‘WK’ paalklim­men in Wijbosch dit jaar kleiner en intiemer

    SCHIJNDEL - Dat het paalklimmen nog altijd populair is, was vrijdag en zaterdag af te meten aan het grote aantal deelnemers aan het evenement, zowel bij de jeugd als bij de senioren. Speciaal voor de 12e editie van het WK (Wijbossche Kampioenschappen) paalklimmen was het terrein wat kleiner en intiemer gemaakt, wat volgens Annemarie van der Wijst van de organisatie voor positieve reacties zorgde bij de vele belangstellenden.