Volledig scherm
Het Landschapsfonds Groene Woud keert jaarlijks geld uit aan projecten die een bijdrage leveren aan de verdere duurzame ontwikkeling van Het Groene Woud. © RGB Stock

Boxtel draagt 10.000 euro bij aan fonds Groene Woud

BOXTEL - Boxtel stelt in ieder geval ook dit en volgend jaar 5000 euro ter beschikking aan het Landschapsfonds Het Groene Woud.

Ook andere gemeenten zoals Best, Meierijstad, Heusden, Oirschot en Oisterwijk ondersteunen het fonds. Sint-Michielsgestel en Boxtel doen dat ook, maar de overeenkomst die beide gemeenten sinds 2017 hadden, is afgelopen. En wordt daarom nu voortgezet, want ook Gestel is genegen dat te doen, zo heeft het Boxtelse college van de collega's aldaar begrepen.

Voedselbos

Het Landschapsfonds Groene Woud keert jaarlijks geld uit aan projecten die een bijdrage leveren aan de verdere duurzame ontwikkeling van Het Groene Woud. In de gemeente Boxtel konden in het verleden onder meer 150 jaar spoor en ook het voedselbos op steun van het landschapsfonds rekenen. ,,Om enkel profijt te hebben van het fonds en niets terug te doen, is niet fair", aldus het Boxtelse gemeentebestuur.

Quote

Om enkel profijt te hebben van het fonds en niets terug te doen, is niet fair

Boxtels gemeentebestuur

Het verlengen van de afspraak biedt in de ogen van het college prima mogelijkheden om ook in de toekomst een beroep te kunnen blijven doen op het fonds voor de ondersteuning van Boxtelse projecten.

De gift van in totaal 10.000 euro wordt betaald uit de post 'duurzaamheid'.

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.