Volledig scherm
Het Landschapsfonds Groene Woud keert jaarlijks geld uit aan projecten die een bijdrage leveren aan de verdere duurzame ontwikkeling van Het Groene Woud. © RGB Stock

Boxtel draagt 10.000 euro bij aan fonds Groene Woud

BOXTEL - Boxtel stelt in ieder geval ook dit en volgend jaar 5000 euro ter beschikking aan het Landschapsfonds Het Groene Woud.

Ook andere gemeenten zoals Best, Meierijstad, Heusden, Oirschot en Oisterwijk ondersteunen het fonds. Sint-Michielsgestel en Boxtel doen dat ook, maar de overeenkomst die beide gemeenten sinds 2017 hadden, is afgelopen. En wordt daarom nu voortgezet, want ook Gestel is genegen dat te doen, zo heeft het Boxtelse college van de collega's aldaar begrepen.

Voedselbos

Het Landschapsfonds Groene Woud keert jaarlijks geld uit aan projecten die een bijdrage leveren aan de verdere duurzame ontwikkeling van Het Groene Woud. In de gemeente Boxtel konden in het verleden onder meer 150 jaar spoor en ook het voedselbos op steun van het landschapsfonds rekenen. ,,Om enkel profijt te hebben van het fonds en niets terug te doen, is niet fair", aldus het Boxtelse gemeentebestuur.

Quote

Om enkel profijt te hebben van het fonds en niets terug te doen, is niet fair

Boxtels gemeentebestuur

Het verlengen van de afspraak biedt in de ogen van het college prima mogelijkheden om ook in de toekomst een beroep te kunnen blijven doen op het fonds voor de ondersteuning van Boxtelse projecten.

De gift van in totaal 10.000 euro wordt betaald uit de post 'duurzaamheid'.

  1. 'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    BOXTEL - "Welkom op de oevers van het Dommeltheater", zo heette de dorpsomroeper vanaf het eerste kleine bootje het toegestroomde publiek welkom. De vierde editie van de kleurrijke waterparade bood zondagmiddag het inmiddels vertrouwde beeld van zo'n vijftien drijvende theatrale pareltjes, zich voortbewegend op de stroming van de rivier. 'Bloed, zweet en tranen' was het centrale thema, dat opvallend vaak werd gelinkt aan oorlogen en veldslagen.