Wobine Buijs (rechts) van de Veiligheidsregio Brabant-Noord en Nicolette Verduin van de GGD Hart voor Brabant geven uitleg over de corona-aanpak bij vleesbedrijf Vion.
Volledig scherm
PREMIUM
Wobine Buijs (rechts) van de Veiligheidsregio Brabant-Noord en Nicolette Verduin van de GGD Hart voor Brabant geven uitleg over de corona-aanpak bij vleesbedrijf Vion. © copyright Marc Bolsius

Boxtel krijgt uitleg over corona bij Vion: ‘Het komt toch een beetje soft over’

BOXTEL - Nadat de zorgen in Boxtel over de vele coronabesmettingen bij vleesgigant Vion zo’n beetje het kookpunt hadden bereikt, deden GGD en Veiligheidsregio woensdagavond dan toch waarnaar gesmacht werd: uitgebreid uitleg geven.

 1. Actieboeren van Farmers Defence Force intimideren vreedzame demonstranten: ‘Dit is ontoelaatbaar’
  PREMIUM

  Actieboe­ren van Farmers Defence Force intimide­ren vreedzame demonstran­ten: ‘Dit is ontoelaat­baar’

  BOXTEL - De demonstranten die vrijdag bij varkensslachterij Vion in Boxtel hun stem lieten horen, zijn tóch nog doelwit van protestboeren. De omstreden actieclub Farmers Defence Force zegt dat ze demonstranten na afloop stiekem gevolgd is, tot aan hun woningen toe. Volgens de politie is dat niet strafbaar. Intimiderend is het wel, zegt de initiatiefneemster van de demonstratie.
 2. Moet de Vion-slachterij dicht? Niet de burgemeester van Boxtel gaat erover, maar die van Oss
  PREMIUM

  Moet de Vi­on-slachterij dicht? Niet de burgemees­ter van Boxtel gaat erover, maar die van Oss

  BOXTEL - Enkele tientallen actievoerders betoogden vrijdagmiddag voor de poort van de Vion-slachterij in Boxtel. De lokale politiek maakt zich zorgen over de geconstateerde besmettingen in het bedrijf en ook het RIVM zette zijn vraagtekens bij de geruststellende conclusies die de Veiligheidsregio Brabant-Noord trok. En de burgemeester van Boxtel? Die heeft nul-komma-nul te zeggen over de grootste werkgever in zijn gemeente.