Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Beeld Werkt

Boxtel laat ambities om energieneutraal te zijn nog niet los

BOXTEL - Energieneutraal maken van gemeentelijke gebouwen staat even op een lager pitje. Dat wil niet zeggen dat Boxtel de ambitie om dat als totale gemeente in 2030 te zijn, al loslaat.

Onderhoud van gemeentelijke gebouwen zoals scholen, zwembad en sportaccommodaties gaat de gemeente Boxtel de komende jaren ruim vier ton per jaar meer kosten dan gedacht. En dan zijn de kosten voor het energieneutraal maken van die onderkomens niet eens meegerekend. ,,Het is echter te prematuur om daaraan de conclusie te verbinden dat wij onze ambitie om als gemeente in 2030 energieneutraal te zijn daarmee loslaten", aldus wethouder Peter van de Wiel gisteravond tijdens de raadsvergadering. Hij reageerde daarmee op opmerkingen van onder meer de fracties van BALANS en de VVD.

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.