Romijn Conen.
Volledig scherm
PREMIUM
Romijn Conen. © Ton Rooms

Boxtel zet rücksichtslos punt achter paradepaardje cultuurverbinder

BOXTEL - Eind 2018 stak het Boxtelse gemeentebestuur nog ongeremd de loftrompet. Het werk dat cultuurverbinder Romijn Conen verrichtte was fantastisch. Een half jaartje later wordt hij aan de kant gezet. Vanwege bezuinigingen.

Aan de werkzaamheden van cultuurverbinder Romijn Conen komt per direct een einde. Dat heeft hij een paar dagen geleden van wethouder Marusjka Lestrade te horen gekregen. Vanwege bezuinigingen. Boxtel is op zoek naar geld vanwege tekorten in de jeugdzorg en daarvan is ook de cultuurverbinder, die ruim een jaar geleden van start ging onder de noemer ‘dorpskunstenaar’, het slachtoffer.

  1. Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’
    PREMIUM

    Bij de buren bouwen ze wél woningen, Boxtelse plannen voor duizend huizen op de plank: ‘Komt goed’

    BOXTEL - Het klopt dat er in Boxtel amper gebouwd wordt, terwijl de plannen voor meer dan duizend huizen op de plank liggen. Alleen in Rucphen en Moerdijk wordt op dit moment minder gebouwd. Maar dat is slechts een momentopname, zegt het gemeentebestuur. Want let op, voegt het college eraan toe: ‘Volgend jaar staan we veel hoger op de provinciale ranglijsten’. Partijen zijn er niet gerust op.