Volledig scherm
PREMIUM
Romijn Conen. © Ton Rooms

Boxtel zet rücksichtslos punt achter paradepaardje cultuurverbinder

BOXTEL - Eind 2018 stak het Boxtelse gemeentebestuur nog ongeremd de loftrompet. Het werk dat cultuurverbinder Romijn Conen verrichtte was fantastisch. Een half jaartje later wordt hij aan de kant gezet. Vanwege bezuinigingen.

Aan de werkzaamheden van cultuurverbinder Romijn Conen komt per direct een einde. Dat heeft hij een paar dagen geleden van wethouder Marusjka Lestrade te horen gekregen. Vanwege bezuinigingen. Boxtel is op zoek naar geld vanwege tekorten in de jeugdzorg en daarvan is ook de cultuurverbinder, die ruim een jaar geleden van start ging onder de noemer ‘dorpskunstenaar’, het slachtoffer.

  1. 'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    'Bloed, zweet en tranen' drijven over de Dommel

    BOXTEL - "Welkom op de oevers van het Dommeltheater", zo heette de dorpsomroeper vanaf het eerste kleine bootje het toegestroomde publiek welkom. De vierde editie van de kleurrijke waterparade bood zondagmiddag het inmiddels vertrouwde beeld van zo'n vijftien drijvende theatrale pareltjes, zich voortbewegend op de stroming van de rivier. 'Bloed, zweet en tranen' was het centrale thema, dat opvallend vaak werd gelinkt aan oorlogen en veldslagen.