Henk de Bie in Boxtel kan zijn afval niet kwijt op de milieustraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Henk de Bie in Boxtel kan zijn afval niet kwijt op de milieustraat. © Jan Zandee

Boxtel zoekt manier om milieustraat weer open te doen

BOXTEL/SCHIJNDEL/HAAREN/SINT-MICHIELSGESTEL - De milieustraat in Boxtel is dicht. Het was er onverantwoord druk omdat iedereen die nu thuis is vanwege de coronacrisis zijn zolder, tuin en schuur opruimt. Nu steeds meer illegale stort in sloten wordt gemeld, overweegt Boxtel de milieustraat weer heel snel open te doen.

Het is druk onder de carport van Henk de Bie in Boxtel. Behalve een oude bank en wat rollen oud tapijt, liggen er nu ook wat plinten en ander spul dat naar de milieustraat moet. Na een lekkage werd de boel in huis opgeknapt, dus zo kwamen al die spullen onder de carport terecht. En daar liggen ze nu nog een maand door het verlengen van de maatregelen van de coronacrisis.

  1. Ook coronabesmettingen bij megaslachterij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door
    PREMIUM
    update

    Ook coronabe­smet­tin­gen bij megaslach­te­rij van Vion Boxtel; werk gaat voorlopig tóch door

    BOXTEL - Ook bij de grootste slachterij van Nederland, van Vion in Boxtel, blijkt een aanzienlijk deel van de medewerkers besmet met het coronavirus. Van de 105 medewerkers die in eerste instantie getest werden, blijken er 18 corona te hebben. Desondanks blijft de vleesverwerker, in afstemming met de GGD en veiligheidsregio voorlopig open. De productie gaat wel tijdelijk omlaag.