Volledig scherm
Lieke schilderde de hond die ze graag als haar hulphond wil hebben, een Australian Shepherd.. © Lieke van de Loo

Boxtelse Lieke (17) wil met een hulphond weer het leven in

BOXTEL - Een benefietconcert heeft zondag 13 oktober plaats in Boxtel om geld in te zamelen voor een hulphond voor de Boxtelse Lieke van de Loo. Zij is 17 jaar, heeft autisme en angststoornissen en gaat al een paar jaar niet naar school. Met zo'n hulphond hoopt ze weer meer aan de samenleving mee te kunnen doen. 

Het benefietconcert heeft plaats in Café Fellenoord in Boxtel, tussen 12.00 en 18.30 uur. Er zijn optredens van dweilorkest Dorst, het Wereldkoor, orkest De Volle Bloas, Red River Band, Jordy van den Boer, zanggroep Tint,  de groep Stoke en anderen. Tijdens het evenement vindt er ook een veiling plaats. 

Familie 

Voor een hulphond is ongeveer 20.000 euro nodig. De familie brengt het grootste deel in vijf jaar tijd zelf op, zo'n 14.000 euro. Lieke verkoopt tekeningen en schilderijen om ook een bijdrage te kunnen leveren. Voor de resterende 6.000 euro is een actie gestart, aangezien gemeente noch zorgverzekeraar bijdragen. ,,Omdat niet wetenschappelijk is vastgesteld dat mensen met autisme en angststoornissen er baat bij hebben”, zegt vader Johan van de Loo (39). 

Vastgelopen op school

,,Maar we hebben ons in deze materie verdiept en met tal van deskundigen gesproken. We zijn er van overtuigd dat een hond Lieke kan helpen. Ze heeft meer met honden dan met mensen. Ze is de laatste jaren steeds verder achteruit gegaan, omdat ze amper nog buiten komt. De basisschool heeft ze met enige hobbels afgemaakt, daarna twee jaar middelbaar onderwijs, maar daar liep ze vast. In het speciaal onderwijs ook.” 

Lieke krijgt twee jaar lang begeleiding van de stichting BultersMekke Assistancedogs. Die zorgt er ook voor dat de hond gecertificeerd wordt zodat ie Lieke altijd kan begeleiden.  

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.