Volledig scherm
De brandweer bij het scoutingterrein aan de Molenwijkseweg in Boxtel. © Sander van Gils

Brand op scoutingterrein Boxtel door smeulende restanten kampvuur

BOXTEL - Aan de Molenwijkseweg tussen Boxtel en Esch heeft vrijdagavond een kleine brand gewoed in een hoek op het terrein van de scouting. De brand werd rond 21.30 uur ontdekt door een voorbijrijdende fietsster.

De brandweer klom over een hek om de brand te  blussen. Na enige tijd kwamen leden van de scouting naar het terrein. Zij openden de poort zodat de brandweer beter toegang had tot het terrein.

Smeulend vuur

Eerder die dag was er in een stookkuil een vuur gestookt. De restanten waren echter opgeruimd en lagen op de speciaal daarvoor bestemde plaats. De resten bleken echter niet volledig te zijn gedoofd en het smeulende vuur laaide later weer op. De schade bleef beperkt: alleen twee scheppen waren beschadigd. 

Na het blussen controleerde de brandweer met een warmtebeeldcamera of de brand volledig was geblust.

Volgens een bestuurslid van de scouting was er verder geen schade aan het houthok of elders op het terrein.

Volledig scherm
Molenwijkseweg Boxtel © Sander van Gils
Volledig scherm
Molenwijkseweg Boxtel © Sander van Gils
 1. Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BBQ-geuren

  Lucht op kerkplein Helvoirt zwanger van BB­Q-geu­ren

  HELVOIRT - Het plein bij de Sint-Nicolaaskerk vormde zaterdag het toneel van een barbecuewedstrijd die meetelt voor het NK. Daarnaast was er puur voor de fun een hamburgerbakwedstrijd waaraan diverse 'prominenten' uit de dorp meededen. Alles wat niet in de maag van de juryleden belandde, kwam ten goede aan de Helvoirtse bevolking die een dagje niet hoefde te koken. Voor de niet-vleeseters was het gebied echter goeddeels een no-go area.
 2. Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakt drie bermbranden, maar brandweerwagen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’
  VIDEO

  Stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroor­zaakt drie bermbran­den, maar brandweer­wa­gen valt in sloot: ‘Pad wel erg smal’

  HELVOIRT/TILBURG - Enorme pech zaterdagmiddag voor de brandweer. De stoomtrein tussen Tilburg en Den Bosch veroorzaakte drie bermbranden, waarvoor de brandweer moest uitrukken. Maar het lukte niet om de brand bij de Brabantsehoek in Helvoirt te blussen. ,,Het pad werd zo smal, dat onze wagen in de sloot gleed”, zegt een woordvoerder van de brandweer.