Volledig scherm
Brandweer en wethouder redden samen een kat uit de boom in Biezenmortel. © Iwan van Dun

Brandweer én wethouder redden kat uit de boom in Biezenmortel

BIEZENMORTEL - Hoe vaak zal het voorkomen dat een wethouder samen met de brandweer een kat uit de boom redt? 

Toch gebeurde dat dinsdagochtend in Biezenmortel. De Haarense wethouder Carine Blom (Progressief'96) redde het dier in nood. 

Hopjes

En niet omdat ze ‘dienstverlening’ in haar takenpakket heeft zitten, maar gewoon omdat het haar kat Hopjes, een bruine Burmees, was die niet meer uit de boom durfde. 

De brandweer van Helvoirt kreeg vandaag rond 8.30 uur de melding dat er een dier in nood was. Het bleek om een kat te gaan die in de Winkelsestraat in Biezenmortel in een boom was geklommen en er niet meer uit durfde. Er moest een ladderwagen uit Den Bosch aan te pas komen om het huisdier uit die benarde positie te redden. 

Zelf in het bakje

De eigenaar van de kat, wethouder Carine Blom, ging zelf in het bakje meters mee omhoog om haar kat zo rustig mogelijk te houden tijdens de reddingsactie. Dat lukte. Kat én wethouder in het bakkie zogezegd ...

,,Het was bijzonder", zegt Carine Blom. ,,De brandweerman in kwestie wist precies wat ie deed en hoe hij Hopjes strategisch het beste kon benaderen. En hij gaf aan dat zo'n redding ondanks het risico voor hen op een paniekreactie van de kat ook een leuke afwisseling is. Zeker als het allemaal goed verloopt en afloopt.”