De deels Boxtelse band BOXRUBA gaat tijdens Limuscene los op het podium in de tent.
Volledig scherm
De deels Boxtelse band BOXRUBA gaat tijdens Limuscene los op het podium in de tent. © Hettie van der Ven

Breed geprogrammeerd Limuscene Liempde is gemoedelijk muzikaal genieten

LIEMPDE - De elfde editie van muziekfestival Limuscene Live in het Liempdse Concordiapark betekende zondagmiddag vooral een wisseling van de wacht. Nadat 'Mr. Limuscene' Charles van Liempd als voorzitter, programmeur en geestelijk vader tien jaar verantwoordelijk was, staat er nu een geheel nieuwe organisatie aan het roer. 

Deze wordt voorgezeten door Evi van Liempd (inderdaad 'dochter van...') en kent drie nieuwe programmeurs: William van Houtum, Kasper van de Langenberg en Henny van den Boom. ,,De afgelopen jaren profileerde Limuscene zich vooral als rockfestival", aldus van Liempd. ,,Wij mikken op een wat bredere programmering. Naast rock is er dit jaar ook soul, blues, rap en jazz te horen. Echt voor ieder wat wils in de hoop een nog breder publiek te trekken."
Wanneer aan het begin van de middag de jonge singer-songwriter Stef van den Heuvel uit Veghel zijn gitaarklanken laat horen vanaf de kiosk om vervolgens 'Perfect' van Ed Sheeran in te zetten, is het bescheiden festivalterrein al goed gevuld. Er zijn veel echte muziekliefhebbers, maar ook jonge gezinnen, omdat ook de kinderen zich prima vermaken op het luchtkussen, de draaimolen of bij de ballonnenclown. 

Nog wel een keer samenspelen

William van Houtum: ,,In de regio is Limuscene inmiddels echt bekend bij bands. Zo kunnen we tot een mooi programma komen. Met Barracuda hebben we echt een afsluiter van naam. Zijn wonnen in 2014 de titel 'Europese coverband van het jaar'. Bijzonder vind ik ook MiRco en de Wijze Mannen. Zij zijn eigenlijk uit elkaar, maar wilden speciaal voor Limuscene nog wel een keer samen spelen."
Wanneer de deels Boxtelse band BOXRUBA met hun alternatieve rock het podium in de tent betreedt, wordt het volume aanzienlijk opgevoerd. Het publiek laveert moeiteloos van kiosk naar tent en terug. Dat is Limescene, gemoedelijk muzikaal genieten.

Ook de band Pretty Faces speelde tijdens Limuscene.
Volledig scherm
Ook de band Pretty Faces speelde tijdens Limuscene. © Hettie van der Ven
  1. Fitter dan fitboy Ronny
    Column

    Fitter dan fitboy Ronny

    Squads. Lunges. Burpees. Het is alweer twee weken geleden dat ik een virtuele sportles volgde. Met Basic Fit’s Ronny vanuit zijn woonkamer als drill instructor. ‘Dit is echt supertof. Gaan we tijdens deze quarantaine elke dag doen!’, zei ik toen nog. Nu, inmiddels veertien dagen later, kan ik niet anders dan constateren dat ik vooral rondjes met de hond en wandelingen van laptop via fornuis naar wasmachine en weer terug gemaakt heb. En dat het weliswaar elke dag joggingbroekendag was, maar dat er verdacht weinig gejogd is.