Volledig scherm
PREMIUM
Jeannette Zwijnenburg treft burgemeester Roderick van de Mortel van Vught bij haar afscheid. © Robèrt van Lith/BD

Burgemeester de baas? Dat is illusie, weet oud-burgemeester Haaren nu

HAAREN - Haaren nam donderdag alsnog afscheid van Jeannette Zwijnenburg, die aan de kant werd gezet als burgemeester. ,,Niemand verdient zo’n dolksteek in de rug.” 

Tja, wat moet je zeggen? Keihard werd Jeannette Zwijnenburg als burgemeester van Haaren in februari aan de kant gezet door ‘haar’ wethouders. En nu staat ze in een bomvolle hal van het gemeentehuis om officieel afscheid te nemen. ,,Ik heb toch maar wat op papier gezet, want ik weet dat ik emotioneel word”, begint Zwijnenburg enigszins gespannen. En dan slaat ze met correcte, maar vileine woorden terug richting de wethouders die haar buitenspel hebben gezet. De ware reden van het conflict is nooit volledig naar buiten gekomen, maar duidelijk is dat er sprake was van een vertrouwensbreuk. En op Zwijnenburg was al langere tijd veel kritiek omdat zij over onvoldoende bestuurlijke kwaliteiten zou beschikken. 

  1. Boxtelse organiseert ontmoetingsfeestje in Den Bosch met vrouwenstop: dames willen wel, maar heren weten het nog niet

    Boxtelse organi­seert ontmoe­tings­feest­je in Den Bosch met vrouwen­stop: dames willen wel, maar heren weten het nog niet

    BOXTEL/DEN BOSCH - Je zou het bijna ouderwets kunnen noemen. Singles die elkaar ontmoeten op een feestje. Toch is dat precies wat de Boxtelse Tanja van Abeelen en Natasja d’Armagnac uit Den Bosch voor ogen hebben. Op 29 november is de eerste editie van hun ViaVia-party op een locatie in Den Bosch. Een obstakeltje is wel dat er zich meer vrouwen dan mannen zich hebben aangemeld. Er is daarom zelfs een vrouwenstop ingesteld.