Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren. © Johan van Grinsven/BD

Burgemeester Haaren is beter maar komt niet meer werken

HAAREN - Ondanks dat ze een fikse knauw heeft gekregen van de bestuurscrisis in Haaren is burgemeester Jeannette Zwijnenburg toch weer in voor een burgemeesterspost. Maar ze houdt alle opties open, nu ze weer beter is. In Haaren gaat ze zeker niet meer aan de slag.

Nadat de vier wethouders van Haaren acht maanden geleden het vertrouwen in haar opzegden, meldde burgemeester Jeannette Zwijnenburg (61) van Haaren zich ziek. Dat deed ze in overleg met haar baas, commissaris van de koning Wim van de Donk. Die was uiterst verbolgen over de bestuurscrisis in Haaren. Hij benoemde al snel Yves de Boer als waarnemend burgemeester. Die taak houdt De Boer tot de opsplitsing van de gemeente per 1 januari 2021. 

  1. Pleidooi voor meer bomen in Rechterstraat Boxtel
    PREMIUM

    Pleidooi voor meer bomen in Rechter­straat Boxtel

    BOXTEL - Meer bomen, die ook nog eens de kans krijgen om ‘mooi en groot’ te worden. Die moeten volgens milieuvoorman Jan Juffermans worden opgenomen in de plannen voor de opknapbeurt van de Rechterstraat in Boxtel. ,,Kijk naar Leiden en dichterbij Vught. Daar staan ze. Bomen zijn van groot belang tegen de groeiende hittestress door de klimaatontwrichting. Met name in het centrum”, aldus Juffermans in een brief aan de gemeenteraad.