Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwe burgemeester Meierijstad Kees van Rooij. Fotograaf: Van Assendelft © Van Assendelft Fotografie

Burgemeester wikt en weegt: wel of niet naar het feest van een ‘foute’ ondernemer?

VEGHEL/SCHIJNDEL - Wel of niet een drugspand sluiten? Wel of niet een festival toestaan waarvan bekend is dat er veel drugs gebruikt worden? Meierijstad houdt een symposium over dit soort morele dilemma's. Het Brabants Dagblad legt burgemeester Kees van Rooij alvast drie dilemma's voor. 

Dilemma 1. Bij een gezin in Schijndel treft de politie honderd xtc-pillen aan. De vader wordt opgepakt. Het gezin met twee jonge kinderen woont in een huurhuis. Het advies van het Openbaar Ministerie is deze woning te sluiten. Gaat u over tot sluiting? Het betekent wel dat dit gezin niet meer kan terugkeren in deze huurwoning. 

 1. Amerikaanse hockeyscouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  Amerikaan­se hockey­scouts strijken neer op sportpark Molenwijk in Boxtel

  BOXTEL - College sport in de USA: welke talentvolle avontuurlijk ingestelde en ambitieuze sporter droomt daar niet van? Een klein leger aan hongerige hockeyscouts -verbonden aan maar liefst 23 Amerikaanse universiteiten- streek zondag neer op sportpark Molenwijk, naarstig op zoek naar talent. Welgeteld 35 jonge hockeyvrouwen uit alle windstreken deden er op hun beurt alles aan om zich ‘in the picture’ te spelen.
 2. Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierijstad
  Column

  Zoeken naar de ‘skonste plekskes’ in Meierij­stad

  SCHIJNDEL - De Glazen Boerderij? Dat ene plekje midden op de Dommel of het fietsenhok van je oude school? De gemeente is op zoek naar jouw mooiste plekjes van Meierijstad. Iedereen mag 10 iconen nomineren en samen met de VVV’s en het UITpunt brengt ze vervolgens de 100 mooiste van Meierijstad - a.k.a. de M100 - in kaart. Waarom? Geen idee, maar ik heb zo’n vermoeden dat we een eigen Monopoly-spel of Lonely Planet krijgen. Minstens.