Erik Roijackers uit Schijndel toont zijn sensor waarmee hij de luchtkwaliteit kan meten.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Roijackers uit Schijndel toont zijn sensor waarmee hij de luchtkwaliteit kan meten. © Marc Bolsius

Burgers meten zélf vieze lucht en straks ook geluid van vliegtuigen: ‘We krijgen het hier flink voor de kiezen’

SCHIJNDEL/SINT-OEDENRODE - Is de lucht in Meierijstad echt zo vies? En wat is het verband tussen de grote veestallen en de hoeveelheid fijnstof? Op dit soort vragen hoopt Samen Meten Meierijstad antwoorden te vinden. En in de toekomst mogelijk ook op de vraag hoe het gesteld is met geluidsoverlast van vliegtuigen. ,,Alles voor een betere leefomgeving.”

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.