Volledig scherm
De bushalte staat in de weg voor de bouwhekken en bouwverkeer voor de Raadskamer. Ze wordt verplaatst. © Domien van der Meijden

Bushalte schuift op voor bouw Raadskamer

SINT-MICHIELSGESTEL - Automobilisten en fietsers op de Nieuwstraat in Sint-Michielsgestel moeten het met minder ‘ruimte’ doen de komende anderhalf tot twee jaar. Dat komt omdat het bouwplan De Raadskamer in aantocht is en daarvoor bouwhekken worden gezet.

Wethouder Ed Mathijssen: ,,Volgens de bouwvoorschriften moet er voldoende plek zijn achter de bouwhekken voor de aannemer die Van Wanrooij Projectontwikkeling De Raadskamer laat bouwen. En dat is vier meter van de daadwerkelijke bouw. Dan komen we net wat ruimte tekort op de Nieuwstraat. Dus wordt de straatbreedte hier tijdelijk aangepast.”

Bushalte naar wat meters verderop

Omdat de inrit naar de bouw aan de Nieuwstraat is, is ook een bushalte een sta-in-de-weg geworden. ,,De bushalte is nu verplaatst naar een aantal meters verderop. Daardoor is er voldoende ruimte voor al het bouwverkeer.”

Als Raadskamer klaar is, bushalte weer terug

Als de bouw in het centrum klaar is, dus als ook de appartementengebouwen de Brenthof en Dommelstaete zijn gerealiseerd, wordt de openbare ruimte in het centrum helemaal onder handen genomen. Rond die tijd zal de bushalte dan weer een definitieve plaats krijgen en de Nieuwstraat weer breder worden.