Volledig scherm
PREMIUM
Bewoners van de Bloemenwijk in Schijndel voerden eerder actie voor een nieuw wijkgebouw. Zij wachten hier nog altijd op. © Robèrt van Lith/BD

Buurthuis Schijndel en omnipark Erp krijgen steun, maar nog geen geld

SINT-OEDENRODE - Nu al geld vrij maken voor een nieuw buurthuis in de Schijndelse Bloemenwijk en het omnipark in Erp. Voor dit voorstel kreeg Hart de handen niet op elkaar in de gemeenteraad van Meierijstad. 

Wel steun voor een nieuw buurthuis in de Bloemenwijk in Schijndel en een multifunctioneel (sport)park in Erp, maar nog geen geld. Daar kwam donderdagavond in het kort de uitkomst van een debat in de gemeenteraad van Meierijstad op neer. Beide plannen staan opgenomen in de begroting voor 2020, maar er is nog geen geld voor vrij gemaakt omdat de kosten nog niet bekend zijn. 

  1. Haarendael kost Haaren nog eens 40.000 euro, rekening loopt op tot dik boven 4 ton
    PREMIUM
    MET HISTORISCH OVERZICHT

    Haarendael kost Haaren nog eens 40.000 euro, rekening loopt op tot dik boven 4 ton

    HAAREN - Weer moet de gemeente Haaren de beurs trekken voor landgoed Haarendael. Terwijl ze niet de eigenaar van het complex is, moet ze er toch weer 40.000 euro aan uitgeven. Tot die kosten wordt Haaren min of meer gedwongen. Haarendael is namelijk een rijksmonument en het is de verantwoordelijkheid van de gemeente om daarop namens het Rijk de controle uit te oefenen.