Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jan Goijaarts spreekt een volle zaal op de Noordkade toe over huisvesting van arbeidsmigranten in buurtschap Dorshout in Veghel. © Robèrt van Lith/BD

Buurtschap in Veghel weigert naar volgend hoofdstuk over woonwijk arbeidsmigranten te gaan

VEGHEL - Bewoners van Dorshout in Veghel zitten absoluut niet te wachten op een woonwijk voor 500 arbeidsmigranten in hun buurtschap. ,,We zijn nu bij hoofdstuk 2 in een slecht boek.” 

Volledig scherm
Voorzitter Jack de Laat van buurtschap Dorshout in Veghel. © Robèrt van Lith/BD

Dorshout begrijpt heel goed dat de gemeente Meierijstad en de uitzendbureaus HOBIJ en OTTO Work Force dringend verlegen zitten om woonplekken voor arbeidsmigranten. ,,Maar Dorshout begrijpt ook heel veel níet”, sprak voorzitter Jack de Laat van buurtvereniging Dorshout dinsdagavond in een volle zaal De Apotheek op de CHV Noordkade in Veghel. Zo’n honderd omwonenden, arbeidsmigranten, werkgevers en andere belangstellenden bezochten de informatieavond over de komst van een woonbuurt voor migranten op de hoek Knokert-Dorshout, nabij bedrijventerrein De Amert. 

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."