Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Jan Goijaarts spreekt een volle zaal op de Noordkade toe over huisvesting van arbeidsmigranten in buurtschap Dorshout in Veghel. © Robèrt van Lith/BD

Buurtschap in Veghel weigert naar volgend hoofdstuk over woonwijk arbeidsmigranten te gaan

VEGHEL - Bewoners van Dorshout in Veghel zitten absoluut niet te wachten op een woonwijk voor 500 arbeidsmigranten in hun buurtschap. ,,We zijn nu bij hoofdstuk 2 in een slecht boek.” 

Volledig scherm
Voorzitter Jack de Laat van buurtschap Dorshout in Veghel. © Robèrt van Lith/BD

Dorshout begrijpt heel goed dat de gemeente Meierijstad en de uitzendbureaus HOBIJ en OTTO Work Force dringend verlegen zitten om woonplekken voor arbeidsmigranten. ,,Maar Dorshout begrijpt ook heel veel níet”, sprak voorzitter Jack de Laat van buurtvereniging Dorshout dinsdagavond in een volle zaal De Apotheek op de CHV Noordkade in Veghel. Zo’n honderd omwonenden, arbeidsmigranten, werkgevers en andere belangstellenden bezochten de informatieavond over de komst van een woonbuurt voor migranten op de hoek Knokert-Dorshout, nabij bedrijventerrein De Amert. 

  1. Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustraten Meierijstad

    Van uitstel komt afstel: druppel voorgoed verleden tijd op milieustra­ten Meierij­stad

    VEGHEL - Het komt niet meer goed met de druppel in Meierijstad. Het college van B&W heeft besloten dat het betalingssysteem voor de milieustraten in Meierijstad de prullenbak in kan. Vanwege technische problemen functioneerde dit systeem (met achteraf betalen één keer per jaar) vanaf het begin al niet. Nu wordt ervoor gekozen om met een pinbetaling direct af te rekenen. De druppel blijft wél in gebruik voor het gebruik van de ondergrondse containers.
  2. Meierijstad wil met boomcafés begin maken aan nieuw bomenbeleid

    Meierij­stad wil met boomcafés begin maken aan nieuw bomenbe­leid

    VEGHEL/SCHIJNDEL - ,,Bomen zijn een veelbesproken thema en ook vaak onderwerp van discussie tussen mensen.” Met dit als argument kondigt wethouder Harry van Rooijen van Meierijstad drie zogeheten boomcafés aan. De sessies op 26 augustus (Schijndel), 2 september (Sint-Oedenrode) en 4 september (Veghel) moeten de basis leggen voor nieuw bomenbeleid van de 2,5 jaar oude fusiegemeente. Het gemeentebestuur spreidt de cafés in tijd en locatie om zoveel mogelijk mensen in de gelegenheid te stellen om hun mening te geven.