Volledig scherm
PREMIUM
Lost. Een foto van Carli Hermès. De in Schijndel geboren en getogen topfotograaf exposeert vanaf 19 mei 2019 in museum Jan Heestershuis in Schijndel. © Carli Hermès

Carli Hermès vervreemdt de werkelijkheid

VIDEOSCHIJNDEL - De foto's van Carli Hermès zijn in de hele wereld te zien. Maar vanaf zondag 19 mei exposeert de topfotograaf  in ‘zijn’ Schijndel. ,,Ik ben er echt trots op dat ik in het  Jan Heestershuis mag ‘hangen’.” 

Volledig scherm
Carli Hermès exposeert in ‘zijn’ Schijndel. © Sjoerd de Wit

Wat hebben Rutger Hauer, Mark Rutte, George Clooney, Robbie Williams, Edgar Davids en prinses Mabel Wisse Smit gemeen?  Het zou een mooie vraag voor een pubquiz kunnen zijn. De meeste deelnemers zullen niet meteen op het antwoord komen, maar al deze bekende mensen stonden ooit voor de lens van Carli Hermès. Carli wie?, zal het dan mogelijk ook nog klinken in die kroeg. Maar als zij dan zijn foto's zien, gaat er vrijwel zeker een belletje rinkelen. Topfotograaf Carli Hermès portretteerde véle beroemdheden en haalde vaak de pers met confronterende foto’s, zoals zoenende mannen of blote vrouwen in uitdagende poses.