Bedrijventerrein Vorst B in Boxtel
Volledig scherm
Bedrijventerrein Vorst B in Boxtel © Marc Bolsius

CDA Boxtel wil opheldering over stikstofuitstoot bij bouw biomassaplein

BOXTEL - Nieuwe berekeningen hebben weliswaar uitgewezen dat het te realiseren biomassaplein in Boxtel binnen de stikstofregels valt, het CDA heeft daar twijfels over. ,,De stikstofuitstoot zou bij zowel aanleg als gebruik onder de norm blijven. Dat lijkt een vrij sterke aanname”, aldus het CDA. De partij stelt in schriftelijke vragen aan het college dat bij de aanleg wel stikstofuitstoot valt te verwachten waar het verderop gelegen natuurgebied de Kampina last van zal krijgen.

Onlangs maakte het Boxtelse gemeentebestuur bekend dat niets de bouw van het biomassaplein in Boxtel nog in de weg staat. Ook de stikstofkwestie niet. Over het plein, waar snoeihout van vier gemeenten (Boxtel, Sint-Michielsgestel, Best en Vught) versnipperd gaat worden tot grondstof voor duurzame producten, wordt als sinds 2012 gesproken. 

Vergunning

De provincie zegde jaren geleden al een subsidie van 250.000 euro toe. Nog dit voorjaar wil het college de benodigde vergunning aanvragen. Het biomassaplein is het eerste bedrijf dat wordt gerealiseerd in het Greentech Park op bedrijventerrein Vorst B.

Het CDA vraagt niet alleen helderheid over de stikstofuitstoot, maar ook over de financiering van het biomassaplein. Zoals de partij van het college ook een overzicht wil van welke bedrijven zich nog meer in het Greentech Park willen vestigen.