Onder toeziend oog van leden van de Stichting Atelier van Oorschot Anne van Dinther (l) en Hans van Dinther tekent wethouder Menno van Roozendaal de overdracht van de collectie van de Schijndelse kunstenaar Dorus van Oorschot aan gemeente Meierijstad.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder toeziend oog van leden van de Stichting Atelier van Oorschot Anne van Dinther (l) en Hans van Dinther tekent wethouder Menno van Roozendaal de overdracht van de collectie van de Schijndelse kunstenaar Dorus van Oorschot aan gemeente Meierijstad. © J Bosmans

Collectie Van Oorschot overgedragen aan Meierijstad

SCHIJNDEL - Nadat de Stichting Atelier van Oorschot de collectie van de werken van de Schijndelse kunstenaar Dorus van Oorschot in 2009 in bruikleen gaf aan de voormalige gemeente Schijndel, ging de stichting woensdag over tot schenking van de collectie aan gemeente Meierijstad.

De symbolische overdracht en het tekenen van de benodigde documenten door familieleden van de kunstenaar en wethouder Menno Roozendaal vond plaats in het Museum Jan Heestershuis in Schijndel. Volgens Marike de Kroon, conservator van het museum zal het werk van Van Oorschot grotendeels in het museum blijven. ,,Dit is de beste plek voor het werk van Dorus van Oorschot. Dit is een museum, een ideale omgeving. We hebben hier ook een speciaal hoekje waar altijd werken van Van Oorschot te zien zijn.” De Kroon gaf aan dat het Heestershuis gaat proberen het werk in the picture te krijgen.