Volledig scherm
De entree van D'n LIempdsen Herd ingepakt als cadeau voor de Liempdenaren © H Vdven

D'n Liempdsen Herd feestelijk geopend

LIEMPDE - Liempde heeft er weer een pronkstuk bij. Het gloednieuwe ontmoetings- en bezoekerscentrum D'n Liempdsen Herd van Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) werd zaterdagmiddag feestelijk geopend.

De geheel vernieuwde monumentale langgevelboerderij aan Barrierweg 4 was voor de gelegenheid ingepakt als groot cadeau, inclusief een enorme strik op de voordeur. Met een schaar van een halve meter groot knipten burgemeester Mark Buijs, gedeputeerde Johan van den Hout en wethouder Peter van de Wiel gezamenlijk het lint door. Daarmee werd symbolisch ook de entree onthuld. 

Daar waar zich vroeger de koeienstal bevond, treed je nu binnen in een multifunctioneel gebouw, waarin het goede van vroeger is gecombineerd met het noodzakelijke van nu. Boven de originele voederbakken presenteren multimediale schermen voortdurend informatie over Liempde en de regio. 

,,Wat was het een monnikenwerk", zo onderstreepte Buijs het vele werk dat de afgelopen jaren door honderden vrijwilligers is verzet. ,,Jullie mogen ontzettend trots zijn. Ik vraag me wel eens af waar in Liempde de grens ligt en dacht al even aan Catalaanse taferelen." 

Aansluitend vond er een groot feest plaats voor alle vrijwilligers. Zondag staan onder de naam 'Liempde Pakt Uit' de deuren van D'n Liempdsen Herd open voor alle Liempdenaren en andere belangstellenden.

Volledig scherm
Gezamenlijk het lint doorknippen © H Vdven