Volledig scherm
Werkzaamheden op het dak van dorpshuis De Kei. © Domien van der Meijden

Dak eraf en verbouwen voor dorpshuis De Kei

GEMONDE - De verbouwing van dorpshuis De Kei in Gemonde tot zes appartementen is begonnen. Ontwikkelaar Ad van de Groenendaal hoopt eind dit jaar zes sociale huurwoningen op te leveren.

Volop timmer-, zaag- en boorgeluiden in het leegstaande dorpshuis De Kei in Gemonde. De aannemer is begonnen aan een stevige verbouwing van het pand waar jarenlang Gemondenaren de deur plat liepen voor allerlei activiteiten, maar dat een paar jaar geleden de deuren sloot. Nu wordt het Gemondse gemeenschapshuis verbouwd tot zes sociale huurwoningen die straks een huur krijgen die niet boven de grens van 720 euro uit komt.

Quote

Op de verdieping komen drie appartemen­ten, beneden ook

Ad van de Groenendaal, Projectontwikkelaar

Ontwikkelaar Ad van de Groenendaal uit Schijndel is blij dat de vergunning voor de verbouwing van het leegstaande pand zo snel door de gemeente Sint-Michielsgestel is afgewerkt. ,,Zowel binnen als buiten wordt er momenteel al flink gewerkt. Op de benedenverdieping komen drie appartementen en op de eerste vloer ook drie.”

Stalen constructie voor draagvloer

Om die reden is de aannemer binnen al begonnen met het plaatsen van een grote stalen constructies om een betere draagvloer te krijgen voor de drie appartementen op de verdieping. Tegelijkertijd wordt ook al het dak onder handen genomen en vernieuwd. ,,Er komt nieuwe isolatie in het dak en de dakpannen worden vernieuwd.”

Tijdje geen nieuwe woningen in Gemonde

De komst van zes nieuwe sociale woningen is een mooie stap voor de woningbouw in Gemonde. Want de bouwcijfers van de laatste jaren laten een wat mistroostig beeld zien. In 2012 en 2013 kwamen er geen woningen bij. In 2014 wel, dat waren er vijf. In 2015 en 2016 geen, in 2017 vier en in 2018 geen. In zeven jaar tijd dus maar negen woningen.

Naast het gebouw op het achterterrein van De Kei komen parkeerplaatsen en een tuin voor de bewoners. Op die manier kunnen de nieuwe bewoners straks op eigen terrein parkeren.