Volledig scherm
PREMIUM
Publiek in de manege De Molenheide tijdens Paaspop in de jaren tachtig. © Stichting Popfestival Schijndel

De hoeveelste Paaspop is dit nu?

SCHIJNDEL - Staat Paaspop in Schijndel nu voor de 46e of de 40e editie? Volgens Peter Roozendaal en Piet van Esch,  mannen van het eerste uur, wordt het de 39e Paaspop.  Maar ook dat blijkt niet helemaal te kloppen.  

‘Sinds zijn eerste editie in 1974 heeft Paaspop een ware metamorfose ondergaan...’, zo meldt de organisatie van het internationale muziekfestival in Schijndel steeds in persberichten. Dan zou Paaspop dit jaar dus 45 jaar bestaan. Of is de komende editie vanaf vrijdag 19 april  toch de 40e?, zoals het Schijndelse magazine B’Ons schrijft in het laatste nummer waarin bezoekers herinneringen ophalen aan Paaspop.

  1. Plan voor overkapping bij Vion moet soelaas bieden:  varkens even niet welkom wegens hitte en storing
    PREMIUM

    Plan voor overkap­ping bij Vion moet soelaas bieden: varkens even niet welkom wegens hitte en storing

    BOXTEL - Vion is met de gemeente Boxtel in overleg over het deels overkappen van het terrein om ook tijdens extreem warme dagen meer vrachtwagens en varkens op het terrein toe te kunnen laten zonder dat de dieren oververhit raken. Dat zou ook bij hitte voor minder vrachtwagens op de weg moeten zorgen. Vanwege het actief worden van het hitteprotocol en een storing bij Vion Food Group stonden dinsdag en woensdag her en der verspreid rondom Boxtel vrachtwagens vol varkens geparkeerd. Sommige vrachtwagens reden rondjes om Boxtel.