Volledig scherm
PREMIUM
IPTCBron roy lazet den Dungen;nl;03052016 opgehangen naambord Litserborg Dirk van Kollenburg roy lazet;sale © roy lazet

De Litserborg in Den Dungen dringt tekorten terug

DEN DUNGEN - Het interim-bestuur van gemeenschapshuis De Litserborg in Den Dungen timmert hard aan de weg. Met een beetje doorzetten wordt het tekort van 50.000 euro, dat Vivent achterliet toen ze uitstapte bij De Litserborg, in 2020 helemaal weggewerkt.

Een flinke meevaller voor gemeenschapshuis De Litserborg in Den Dungen. De akoestische problemen tussen de onderlinge zalen van het gebouw hoeven niet te worden opgelost door een dure verbouwing van tussen de 70.000 en 80.000 euro. Het interim-bestuur van De Litserborg ziet daar geen heil in omdat na een verbouwing geen garantie gegeven kan worden dat de akoestische problemen daarmee zijn opgelost.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."