Volledig scherm
PREMIUM
Het ontwerp voor de Raadskamer in Sint-Michielsgestel. © Geert Bosch

De Raadskamer nog in de wachtkamer tot De Hoefijzer is gesloopt

SINT-MICHIELSGESTEL - Op de plek van het oude winkelcentrumpje De Hoefijzer aan het Petrus Dondersplein in Sint-Michielsgestel wordt begin volgend jaar begonnen met de bouw van 27 koopappartementen en 800 vierkante meter winkelruimte.

De krabbel is gezet door Van Wanrooij projectontwikkeling en de gemeente Sint-Michielsgestel. En dat betekent dat volgend jaar de schop in de grond gaat voor een volgend bouwplan in het centrum van Sint-Michielsgestel: De Raadskamer.

  1. Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierijstad’
    PREMIUM

    Het dorp van Steven Woudstra... ‘Schijndel ideale bruid voor Meierij­stad’

    Attentiestenen? Dat zijn mooie donkere stenen met daarop een fraaie foto van een (meestal) verdwenen pand plus een informatief tekstje. Een initiatief van architect Steven Woudstra (52). ,,Met deze stenen - er liggen dertig in Schijndel - wil ik de jeugd erop attent maken dat ze voorzichtig moet zijn met het erfgoed. In de jaren zeventig is veel verloren gegaan. Zoals de villa's van Jansen de Wit en van Bolsius. De attentiestenen liggen in diverse gemeentes. Sinds dit jaar ook in Utrecht en Uden. En zelfs in België." Ook in zijn andere ideeën is architect Steven Woudstra origineel; onder meer met religieus erfgoed in zijn portefeuille. ,,Kloosters, pastorieën en kerken. Omgebouwd tot zorgcentrum of tot appartementen. Of tot werkplek, zoals mijn architectenbureau in het Hervormde Kerkje."