Volledig scherm
De 12-jarige Fleur, die na een knieoperatie in een rolstoel zit, wordt tijdens de Schijndelse wandelvierdaagse begeleid door (v.l.n.r.) Belle, Chris, Anouk, Jop en Loes. © J Bosmans

De Schijndelse vierdaagse, maar dan met de rolstoel

SCHIJNDEL - De negende editie van de Schijndelse wandelvierdaagse ging dinsdag van start met zo’n 1200 wandelaars. Naast de afstanden van 5, 10 of 15 kilometer is er ook tijdens deze wandeldagen weer een speciale rolstoelroute van vijf kilometer. ,,Maar die route wordt ook gebruikt voor mensen met kinderwagens”, stelt vrijwilliger Bets van de Oetelaar.

Quote

We zijn familie, vrienden en buren

Belle (10)

De organisatie van het evenement, Wandelsportvereniging Alico, heeft ook deze wandeldagen weer gezorgd voor aantrekkelijke afstanden. Vanuit het vertrekpunt 't Spectrum is er voor iedere avond een andere route die over verharde- en zandwegen gaan, zowel binnen als buiten de bebouwde kom van Schijndel. Ook op woensdag, de tweede dag, komen weer veel wandelaars de startkaarten ophalen. Veel ouders met kinderen en grootouders met kleinkinderen, maar ook jeugdige lopers die zonder begeleiding van start gaan.

Geduwd

Thea Hovenier (71) heeft naast de tocht naar Santiago bijna alle wandeltochten in Nederland gelopen. ,,Het leuke van zo'n wandeling is het sportieve er van, je bent in de natuur en het is uitdagend.” De 12-jarige Fleur zit tijdelijk in een rolstoel en wordt begeleid door een vrolijk groepje kinderen: Anouk (9), Belle (10), Loes (9), Jop (8) en Chris (11). ,,We zijn familie, vrienden en buren”, vertelt Belle. ,,En we zitten op dezelfde school.” De rolstoel van Fleur wordt beurtelings door het jeugdige stel geduwd.

De linkerknie van Fleur zit na een operatie stevig in het verband. ,,Mijn been was iets langer en in het ziekenhuis hebben ze de groeischijven behandeld, zodat het been niet meer groeit. Ik zit nu een week in een rolstoel en moet nog drie weken.” Waarna het groepje vrolijk kwebbelend aan de tocht begint.

De avondvierdaagse wordt vrijdag feestelijk afgesloten met een groot terras, springkussens en muziek van de Schijndelse coverband NoColour.

  1. Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    Na jaar popt bijenlint toch op in Haaren

    HAAREN - Het leek zo'n goed idee vorig jaar: Midden-BrabantGlas wilde de vers-gedichte sleuven van het glasvezelproject in Haaren gebruiken als zaaibed voor bloemen en kruiden waar bijen en andere insecten dol op zijn. Op twee zaterdagen in het voorjaar van 2018 gingen tientallen vrijwilligers op pad om over 10 kilometer de grond op de sleuven vlak te harken en in te zaaien met een mengsel van bloemzaden. Maar vervolgens viel er maandenlang geen spatje regen en kwamen er dus geen bloemen op.